• Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK)

             Afd.10 Arkitektur, vilkår & vision

  • Krabbesholm Højskole for Arkitektur, Kunst & Design

             10mdr's ophold med arkitektur som hovedfag

  • BergerDesign stiftet 2011
  • Arkitekturministeriet v. Bo Benzon
  • Wibroe Aps., København
  • Paul Mandrish architects, SudioM, Xiamen, Kina
  • DNA, senior designer, Shanghai, Kina
  • Iaction, senior designer, Shanghai, Kina
  • ADM, freelance arkitekt, Shanghai, Kina

Jeg er som arkitekt og menneske formet af et liv fyldt med rejser og oplevelser, der har givet mig professionel erfaring, tidligt i min uddannelse til arkitekt

Jeg er uddannet på bygningslinjen afd.10, på Kunstakademiets Arkitektskole i København, med særlig fokus på bæredygtigt design. Efter det toårige bachelorprogram valgte jeg, at rejse til Kina sammen med min mand.

I løbet af en 3 årig periode, fik jeg et dybdegående kendskab til Kinas ubeskrivelige, dynamiske kultur, idet vi både havde ophold i den sydlige, lokale del af Kina, og den "pulserende-aldrig-sovende" metropol, Shanghai!

Min arbejdserfaring i Kina, spænder over residentiel, kommerciel og interiør design, og i den periode tog jeg del i mere end 50 projekter, som både projekt support og projekt ansvarlig med eget designteam.

Designet vekslede mellem private boliger til større eller mindre virksomheder, og planlægning af butikker, kontordesign og kulturtilbud.

Jeg specialicerede mig indefor rum, planlægning, rummets funktion, farver, materialer og møblering, og tidligt i ansættelsen blev jeg ansvarlig for designprocessen, et team af junior designere samt kundekontakt...(både kinesiske og internationale kunder).

Efter 3 meget virksomme år, rejste vi hjem til Danmark, så jeg kunne færdiggøre min kandidatdel på Kunstakademiet. Ved siden af studiet arbejdede jeg for Wibroe Aps. som specialiserer sig i flytbare udstillinger, indretning og grafisk design.

Vi tog derpå en udstationering til Holland, hvilket blev et ophold med både barsel, studie og langdistanceeksamner.

I 2007 startede jeg på afgangsåret på arkitekskolen i KBH, bosiddende i Holland. Under semesteropgaven teamede jeg op med en medstuderende, og vi valgte at fortsætte samarbejdet ind i afgangsperioden. Grundet afstanden, tog vi digitale medier i brug. Vi brugte nettet som et skrivebord og forum for vores projekt, og fik manges øjne op for, hvad der kan lade sig gøre over store distancer! Vi bestod vores afgang med stor ros, for vores indsats og projektets helhed.

Sideløbende med, at have prioroteret "dem, jeg elsker", har jeg taget springet udi, at "gøre det, jeg elsker!". Med firmaet bergerdesign, håber jeg på, at kunne nå ud til endnu flere mennesker, der har brug for gode og oplevelsesrige leverum!.

Jeg er en arkitekt med en brændende passion for det kreative arbejde, og har den modenhed og erfaring, der skal til, for at forstå det ansvar, der følger! Jeg er dedikeret og hårdtarbejdende, har mange erfaringer i, hvad arkitekfaget kan rumme, og spænder derfor vidt i mine egenskaber.

Jeg ser frem til nye udfordringer!

 

Malene Berger